בעולם המסתעף והמתעצם של השיווק הדיגיטלי, מלאכת הקידום האורגני (Search Engine Optimization או בקיצור SEO) נחשבת לאחת הדרכים היעילות והמשתלמות ביותר עבור עסקים שמטרתם לבסס נוכחות דיגיטלית חזקה ועקבית. במדריך מקיף זה, אפרק עבורכם את המפתחות להצלחת קידום אתרים אורגני מודרני במנוע החיפוש של גוגל נכון לשנת 2024, אאיר לכם את הדרך בכל הפרמטרים, המרכיבים והעקרונות החשובים בקידום אורגני בריא – מהלכה למעשה.
הכוח של התוצאות האורגניות בגוגל
תוצאות אורגניות הן עמוד השדרה של הנוכחות באינטרנט. חיפוש אורגני בגוגל משמעו התוצאות הטבעיות, האורגניות – ללא תשלום – שמתקבלות בגוגל לשאילתות חיפוש. בניגוד לפרסום בתשלום, קידום אתרים אורגני שם דגש על יישום אופטימיזציה של אלמנטים שונים באתר האינטרנט כדי להגיע לדירוג גבוה יותר בגוגל באופן טבעי. המשמעות של להיות מקודם אורגנית בגוגל היא ביכולת למשוך תנועה איכותית, ממוקדת וקבועה לאתר אינטרנט בטווח הארוך ללא תלות בתשלום כלשהו, תוך יצירת בסיס אמינות וסמכות לאתר. נכס דיגיטלי מוצק – שעובד עבורכם 24 שעות ביממה.
התוצאות האורגניות בגוגל נתפסות, ובצדק, על ידי רוב גולשי האינטרנט כסמכותיות, אמינות וטבעיות הרבה יותר מאשר התוצאות הממומנות שנתפסות כ"חשודות" בהרבה.
הבנת המהות של SEO מודרני
מהות קידום אתרים SEO הוא לא רק להתאים את האתר לפי כמה אלגוריתמים רובוטיים של גוגל; מדובר באומנות של ממש שמטרת העל ביסודה היא ליצור את החוויה הכי נוחה ובעלת ערך למשתמשים. בבסיסו, קידום אתרים אורגני סובב סביב אופטימיזציית התוכן, המבנה והאסטרטגיה הכוללת של האתר שלכם עם שאיפה לקלוע לכוונת המשתמש המחפש בגוגל. על ידי כך, אתם לא רק מטפסים במיקומים בדפי תוצאות החיפוש (SERPs), אלא גם בונים אמינות וסמכותיות באופן מתמשך וקבוע ללא צורך בהוצאות הון עתק על פרסום ממומןּ.
היסודות של גוגל כמנוע החיפוש – וכיצד הוא מדרג אתרים?
האלגוריתמים של גוגל הם מערכות מורכבות שמעריכות גורמים רבים כדי לקבוע את הרלוונטיות והאיכות של דפי אתר האינטרנט שלכם בהשוואה לדפי האתרים המתחרים. בעוד שהאלגוריתמים הללו לא גלויים לציבור, מספר אלמנטים מרכזיים זוכים להכרה אוניברסלית כמשפיעים על הדירוג, אלה כוללים בין היתר רלוונטיות מילות מפתח בתוכן, איכות ורלוונטיות של התוכן בכללותו, עוצמת הקישורים המופנים לאתר, חווית המשתמש והסמכות הכוללת של האתר בהשוואה למתחריו. כמובן שמדובר בפאזל מורכב, אולם אלו הם מרכיבי הבסיס –
שמסועפים אליהם עשרות גורמים בעת ובעונה אחת שבסופו של דבר קובעים את הדירוג של אתר אינטרנט בהשוואה למתחריו במונח חיפוש מסוים.
להלן נבחן תחילה את האופי הרב-גוני של הדירוג בגוגל, עם הפרמטרים המרכזיים המשפיעים על מיקומו של אתר בתוצאות החיפוש, ובהמשך נצלול לעומקם –
1. אופטימיזציה בעמוד: בסיס להצלחה
בלב דירוג אפקטיבי של האתר נמצאת אופטימיזציה של עמוד. האופטימיזציה מקיפה כמה אלמנטים: זה מתחיל בשילוב חכם של מילות מפתח רלוונטיות באזורים אסטרטגיים בדף. בנוסף, תגי כותרת, תיאורי מטא ותגי תמונות הם אזורים קריטיים בעמוד שגוגל סורק אותם ואת הרלוונטיות שלהם לביטוי חיפוש. עם זאת, קידום אתרים איכותי מתפרש הרבה מעבר לרק להציף עמוד במילות המפתח הרצויות לכם ולהמתין לכניסות.
2. איכות ורלוונטיות של תוכן: כנראה הפרמטר החשוב ביותר בקידום אתרים
התוכן שולט בעולם ה-SEO. גוגל שואף לספק תוכן התואם בדיוק את כוונת המשתמש. הקמת עמוד תוכן איכותי ורלוונטי כרוך ביצירת תוכן מקיף, נחקר היטב, הנותן מענה לשאילתות משתמשים ומספק ערך אמיתי. השימוש באלמנטים של מולטימדיה כגון תמונות וסרטונים, משפר עוד יותר את חווית המשתמש, ומאותת לגוגל שהתוכן שלכם לא רק אינפורמטיבי אלא גם מעניין.
3. חווית משתמש (UX): גורם מרכזי שהולך ומתעצם
חווית המשתמש היא גורם מרכזי בדירוג גוגל. אתרים עם ניווט נוח ומעניין, דפים שנטענים מהר ותגובתיות טובה שלהם לנייד מועדפים היום על ידי אלגוריתמי חיפוש. בגוגל נותנים עדיפות ומתגמלים אתרים שמתעדפים נגישות, נוחות ושימושיות. אם האתר שלכם נוח לשימוש – גוגל יתגמל אותו במיקום טוב יותר.
4. איכות קישורים נכנסים
קישורים נכנסים מאתרים אחרים לאתר שלכם, משמשים כהבעת אמון בעיני גוגל. עם זאת, לא כל הקישורים הנכנסים שווים בערכם. האלגוריתמים של גוגל מעריכים את האיכות והרלוונטיות של קישורים אלה לכדי מדד אמורפי אחד. אתרים בעלי סמכות גבוהה המקשרים לתוכן שלכם באתר יכולים לשפר משמעותית את הדירוג שלכם, בעוד שלקישורים נכנסים באיכות נמוכה או ספאם יכולים להיות השפעות שליליות. אציין כי גם למערך הקישורים הפנימיים באתר שלכם (קישורים בדפים שמפנים לדפים אחרים באתר) קיימת חשיבות משמעותית בשקלול הסמכותיות של הדפים המקושרים יותר. הסבר מפורט – בהמשך המדריך.
5. ידידותיות לגלישה מניידים
עם השכיחות הגוברת של השימוש במכשירים ניידים, גוגל נותן עדיפות לאתרים ידידותיים לנייד. הקפדה שהאתר שלכם מותאם למכשירים וגדלים שונים של מסך לא רק חיונית לחוויית המשתמש אלא גם משפיעה על דירוג החיפוש בפועל. אינדקס Mobile-First הפך לנוהג סטנדרטי עבור גוגל, מה שמדגיש עוד יותר את החשיבות של אופטימיזציה לניידים.
6. SEO טכני: אופטימיזציה למבנה האתר
קידום אתרים טכני כולל אופטימיזציה של אלמנטים שאינם גלויים ישירות למשתמשים אך ממלאים תפקיד קריטי בדירוג מנוע החיפוש של גוגל. הנ"ל כולל בין היתר היבטים כמו מבנה האתר, יכולת הסריקה ומהירות טעינת הדף. גוגל מתגמל אתרים תקינים מבחינה טכנית, מכיוון שהם תורמים לתהליך סריקה והוספה לאינדקס באופן חלק יותר.
לאחר סקירת הפרמטרים היסודיים על פיהם גוגל מדרג אתרים, להלן אעמיק בפירוט על המרכיבים המעשיים של קידום אתרים אורגני תוכני, יסודות קידום אתרים טכני ותפקידו המכריע של מחקר מילות מפתח בהשגת הצלחת קידום אתרים SEO:
מחקר מילות מפתח
מילות מפתח משמשות כגשר בין שאילתות החיפוש של המשתמשים בגוגל לתוכן שלכם, מה שהופך את בחירתן להיבט קריטי של קידום אתרים אורגני רלוונטי וממוקד. מחקר מילים הוא שלב מקדמי טרם התחלת ביצוע קידום SEO בפועל. חשוב שתתחילו בהבנת היעדים העסקיים וקהל היעד שלכם. זהו מילות מפתח ראשוניות שכוללות את המוצרים / השירותים / התעשייה שלכם. מילות מפתח אלה יהיו הבסיס למחקר מילות המפתח שלכם ולהחלטה הסופית אילו ביטויים תעדיפו לקדם בפועל.
כלים וטכניקות למחקר אפקטיבי של מילות מפתח
- מתכנן מילות המפתח של גוגל: חשיפת נפחי חיפוש ותחרות
מתכנן מילות המפתח של גוגל (שמשמש בד"כ ככלי מרכזי במערכת הקידום ממומן של גוגל) הוא מעצמה של מחקר מילות מפתח ולגמרי רלוונטי להשתמש בו במחקר המילים האורגני שלכם (והוא גם חינמי). השתמשו בו כדי לחקור נפחי חיפוש חודשיים של ביטויים שונים, לגלות מילות מפתח קשורות שלא חשבתם עליהם ולהעריך את רמות התחרותיות בתחומים ספציפיים. המערכת של מתכנן מילות המפתח מאפשרת לצלול גם למונחים רחבים וספציפיים כדי להבין את כוונת המשתמש ותנועה פוטנציאלית של גולשים.
- כך נראה מחקר מילים במתכנן מילות המפתח:
- SEMrush: ניתוח מתחרים ופער מילות מפתח
SEMrush הוא כלי בתשלום, שמציע הסתכלות מלמעלה על האסטרטגיות של המתחרים שלכם. ניתן לנתח איתן מילות מפתח של מתחרים, לזהות פערים באסטרטגיה שלכם אל מול מתחריכם ולחשוף הזדמנויות שטרם נוצלו. נצלו את הכלי הזה כדי להשוות את מאגר מילות המפתח שלכם עם המתחרים, ולקבל תובנות לשיפורים.
- Ahrefs: ניתוח קישורים נכנסים ודרגת קושי במילות מפתח
Ahrefs הוא כלי רב עוצמה (בתשלום) שעוסק לא רק בקישורים נכנסים; זהו כלי חזק למחקר מילות מפתח. הוא, בין היתר, מסוגל להעריך קושי של קידום מילות מפתח כדי לאמוד את התחרותיות של הביטוי. ניתן לשלב איתו ניתוח קישורים נכנסים כדי להבין את המתאם בין קישורים נכנסים ודירוג מילות מפתח באתר מסוים, ובכך אפשר להיעזר בו כדי להעריך מראש את מאמצי יצירת התוכן (והקישורים) שלכם.
- Google Trends: חשיפת טרנדים ודפוסים תקופתיים
כלי חינמי שמעריך את המגמות בתעשייה כלשהי דרך זיהוי דפוסי תקופתיות, שאילתות "חמות" ומיקוד אזורי. היעזרות בכלי זה מסייעת ליצירת תוכן רלוונטי לזמן ומקום, שיתאים לתחומי העניין הנוכחיים של קהל היעד שלכם (הוא גם מלווה בויזואליות טובה שמסייעת להבין תהליכים ואופנות).
- השלמות: חקירה באמצעות ההשלמה האוטומטית של גוגל
ההשלמה האוטומטית של גוגל יכולה להיות מכרה זהב, ובאופן פשוט להפליא. ניתן להיחשף לכמויות של רעיונות למילות מפתח מתאימות באמצעות שימוש בהשלמות האלה + הרעיונות שגוגל נותן בתחתית תוצאות חיפוש של שאילתות. אלו נחשבות תובנות פנטסטיות שכן מדובר בביטויים שגוגל יודע שמשתמשים מחפשים ומעניק לנו אותם ממש על מגש.
- הנה ההסבר הרשמי של גוגל אודות השלמות אוטומטיות בחיפוש:
- מילות מפתח "זנב ארוך": יעילות ובריחה מתחרות
אל תזלזלו בכוחן של מילות מפתח עם זנב ארוך. מדובר בביטויים ספציפיים, ברוב המקרים ארוכים יותר, שפונים לקהלי נישה עם צרכים מובהקים והם יותר קלים לקידום (למשל: "עורך דין גירושין באור עקיבא" במקום הביטוי הקשה לקידום "עורך דין גירושין"). כלים כמו KeywordTool.io או Ubersuggest יכולים לעזור לזהות ולתעדף עבורכם ביטויי זנב ארוך, עבור יצירת תוכן ממוקד ואפקטיבי שיקדם את העמוד הרלוונטי שלכם מהר מהצפוי.
- אחלה מדריך על מחקר מילות מפתח בכלי ה- Ubersuggest:
- ניתוח תוכן מתחרים: זיהוי פערי בתוכן
ניתוח תוכן ממתחרים עוזר מאד לזהות פערים והזדמנויות לתכנים חדשים ולשיפור תכנים קיימים. בדקו אילו נושאים המתחרים מכסים, איפה אתם יכולים לספק יותר עומק או פרספקטיבה ייחודית משלכם – ופשוט עשו את אותו דבר טוב יותר! כלים כמו BuzzSumo יכולים לעזור לחשוף נושאים בעלייה ואת התוכן המשותף ביותר בתחום שלכם.
אופטימיזציית תוכן
יצירת תוכן שלא רק מושך את תשומת הלב של הקהל שלכם אלא גם מתיישר בצורה חלקה עם אלגוריתם גוגל היא אמנות של ממש, שלעיתים דורשת גם גישה יצירתית. מדובר באחד מהפרמטרים הכי חשובים בקידום SEO, אם לא החשוב שבהם. מספר אלמנטים מרכזיים מרכיבים את אופטימיזציית התוכן באתר אינטרנט:
- הבנת כוונת המשתמש: הלב של יצירת תוכן
לפני הקלדת מילה אחת, התעמקו במוחו של קהל היעד שלכם. הבינו את הכוונה שלהם מאחורי הקלדת שאילתת החיפוש בגוגל. האם הם מחפשים מידע? מבקשים לבצע רכישה? בוחנים פתרונות לבעיה? התאימו את התוכן שלכם כך שיענה במדויק (הכי מדויק!) ככל שניתן על כוונות אלו, תוך הבטחת רלוונטיות ושביעות רצון הגולש.
- תוכן מקיף: הרבה מעבר למידע שטחי
גוגל נותן עדיפות לתוכן מקיף וסמכותי, בטח באתרים המכונים YMYL ("הכסף שלך – החיים שלך") שמכסים סוגיות משמעותיות המשפיעות ישירות על: בריאות, ביטחון, שמחה או יציבות כלכלית של הקורא. בעת יצירת מאמרים או פוסטים בבלוג, כוונו לעומק ביסודיות, ותנו מקסימום ערך ומידע לגולש. חקרו נושאים בפירוט, תנו תובנות חשובות בנושאים ותתי נושאים, הפנו למקורות מידע, סטטיסטיקות ודוגמאות מהעולם האמיתי. מניסיון אישי, תוכן ארוך נוטה לתפקד יותר טוב מקצר, אבל העיקר הוא העדיפות לאיכות על פני כמות, לעמוק על פני המרופרף. ארחיב בהמשך המדריך על פרמטר קריטי זה.
- שילוב חכם ומידתי של מילות המפתח לקידום
מילות מפתח שבחרתם לקדם הן נקודת הליבה של ה-SEO של האתר שלכם, והמיקום האסטרטגי שלהן הוא קריטי. שלבו את מילות המפתח הנבחרות/המרכזיות ומילות מפתח דומות/משלימות באופן טבעי ומדוד בעמוד אך בה בעת בולט בתוכן שלו. פזרו אותן הן על פני הכותרת, כותרות המשנה, תגי הMETA (כולל תמונות וסרטונים) וגוף הטקסט שלכם. הימנעו מהצפת יתר של מילות המפתח לקידום – התמקדו ברלוונטיות וקריאות נוחה.
- היררכיית תגיות הכותרות: שיפור הקריאות ומבנה SEO נכון
תגי כותרת (H1, H2, H3 וכו') בעמוד אינטרנט משרתים מטרה כפולה. הם משפרים את הקריאות (נוחות הקריאה של הגולש) של התוכן שלכם ובנוסף מציגים מבנה היררכי לגוגל. תג H1 מייצג את הכותרת הראשית של הדף שלכם ובהתאם את החשיבות שאתם נותנים לו בפני גוגל, ואחריו כותרות משנה ב-H2, H3 וכן הלאה. מבנה זה עוזר לגוגל להבין את היררכיית החשיבות של התוכן שלכם. מדובר בפעולה שהיא חובה, שכן היא מסמנת באופן ישיר לגוגל מה אתם רוצים שיחשיב כנושאים המרכזיים של העמוד.
- SEO סמנטי: רלוונטיות הקשרית מעבר להצבת מילות מפתח
קידום אתרים סמנטי כולל הבנת ההקשר והקשר בין מילים. גוגל מתמקד יותר ויותר בהקשר, במילים נרדפות ובמשמעות הכוללת של התוכן בעמוד היעד. השתמשו במונחים קשורים ובמילים נרדפות באופן טבעי ככל הניתן, כדי לספק הבנה כוללת של הנושא שלכם ולחזק את הרלוונטיות של התוכן שלכם הן בפני הגולש והן בפני גוגל.
- ג'אום רוס מסביר עם דוגמאות מהו SEO סמנטי ולמה הוא כ"כ חשוב:
- תיאורי מטא חדים, ברורים ויצירתיים: השער לנראות ולקליקים
תגי ה-META הם התגים המקשרים בין האתר לבין גוגל, ומציגים בפניו את עיקרי תכני העמוד. תג ה-Title הוא החשוב ביותר בעמוד ומציג את הנושא שלו וליבת המסר שלו, תג ה-Description מציג את התיאור בצורה מורחבת יותר ונצפה בד"כ מתחת לכותרת בתוצאות החיפוש. יש להקפיד ליצור תיאורי מטא מחד באופן מדויק ויצירתי להצגה ברורה של מילות המפתח לקידום עבור גוגל, ומאידך כקטעים מושכים לגולשים, על מנת למקסם את אחוזי ההקלקה (Click-Through Rate).
- קישורים פנימיים וחיצוניים: לרלוונטיות ונוחות המשתמש
קישור (Link או Backlink) הוא היבט בסיסי של SEO. מערך קישורים פנימיים כולל בין היתר קישור פנימי ממאמר/מוצר לדפים רלוונטיים אחרים באתר שלכם, מתן נתיב ניווט ברור ונוח (הן למשתמשים והן למנועי החיפוש) שמפשטים את השימוש בו, קישורי "פוטר" בתחתית כל עמוד שמפנים לעמודים אסטרטגיים – ועוד. קישורים חיצוניים הם קישורים למקורות מוסמכים המשלימים את התוכן שלכם (למשל קישור לעמוד רלוונטי בויקיפדיה). הנ"ל לא רק משפרים את האמינות אלא גם מאותתים לגוגל שהתוכן שלכם הוא חלק ממערך תוכן באספקלריה רחבה ועמוקה יותר.
- שילוב מולטימדיה: כלי עוצמתי לשיפור חווית משתמש
גוונו את התוכן שלכם עם אלמנטים של מולטימדיה. תמונות, סרטונים וטבלאות לא רק מגוונים תוכן טקסטואלי אלא גם משפרים את מעורבות המשתמש ומאריכים את זמן השהייה שלו אצלכם. בצעו אופטימיזציה של רכיבי המולטימדיה על ידי שילוב Alt Text ושמות קבצי התמונות (שיכילו את הביטויים הרצויים לכם) כדי לספק אותות הקשר נוספים לגוגל ולהעצים את הרלוונטיות של מילות המפתח שלכם.
- עדכוני תוכן שוטפים: רעננות ורלוונטיות
גוגל מעריך תוכן מתרענן ומעודכן. בדקו באופן תדיר ועדכנו תוכן קיים כדי לשקף את המידע או התובנות העדכניות ביותר בתחום האתר. צרו תוכן חדש בהתאם וקשרו בין תוכן אחד לדומיו. בכך תאותתו לגוגל שהאתר שלכם מתוחזק באופן פעיל ומספק ערך עדכני למשתמשים.
- מדדי מעורבות משתמשים: מדידת ההצלחה של התוכן
מעבר לדירוגים בגוגל בפועל, מדדי מעורבות המשתמשים באתר שלכם הם אינדיקטורים מרכזיים להצלחת התוכן שלו. עקבו אחר מדדים כגון זמן שהות בדף, שיעור יציאה מדף הכניסה ושיתופים חברתיים שלו (גוגל אנליטיקס יכול לעזור מאד). מעורבות גבוהה מאותתת לגוגל שהתוכן שלכם עונה על ציפיות המשתמש, ומשפיעה לטובה על הדירוג לאורך זמן.
אופטימיזציית מבנה האתר
המבנה הטכני והניווטי של האתר שלכם ממלאים מרכיב מהותי בעיצוב חווית משתמש ובהשפעה על ביצועי האופטימיזציה עבור גוגל. ארכיטקטורת אתר מאורגנת ונוחה לא רק מאפשרת ניווט חלק למבקרים, אלא גם מספקת אותות ברורים לגוגל, ומשפרת את יכולת הסריקה של דפי האתר כמו גם כניסה מהירה לאינדקס שלו. להלן נצלול לפרמטרים המרכזיים במרכיב אופטימיזציית המבנה:
- ארגון היררכי: יצירת היררכיה לוגית
1.1 מבנה היררכי ברור: מומלץ *מאד* לייצר היררכיה ברורה של תוכן הכולל קטגוריות או נושאים רחבים ברמה העליונה ומתחתיהם תתי קטגוריות יותר ויותר ספציפיות (לדוגמא מתחת ל"קידום אתרים אורגני" נייצר תת קטגוריה "אופטימיזציית תוכן" וכיוב'). הארגון ההיררכי של נושאי האתר מקל על הדרך בה משתמשים מנווטים ומבינים מידע ונותן גם לגוגל להבין באופן ברור את סדר החשיבויות של הנושאים.
1.2 נתיבי ניווט נוחים ומסודרים: עיצוב תפריטי ניווט וקישורים פנימיים המנחים את המשתמשים בהיררכיית האתר בצורה הגיונית ואינטואיטיבית. ודאו שמבקרים יכולים לאתר בקלות את המידע הרצוי תוך כמות קליקים מינימאלית, להפחית את סיכויי ההסתבכות באתר ולשפר את המעורבות שלהם באופן טבעי.
1.3 תיבת חיפוש בתוך האתר: מתן אפשרות לגולש למצוא מידע בתוך האתר חשובה מאד ויכולה להפוך את החוויה שלו לנעימה, קלה ויעילה. מומלץ להוסיף תיבת חיפוש במקום בולט כדי לאפשר לגולש למצוא תוכן רלוונטי ולענות באופן ישיר על צרכיו.
- מבנה כתובת אתר ידידותי לקידום אתרים
כתובות אתרים נושאיות: צרו כתובות אתרים (כתובת URL) תיאוריות ותמציתיות המשקפות במדויק את התוכן בעמוד וההיררכיה שלו. הימנעו מכתובות URL כלליות או סתמיות המספקות תובנות מועטות לגבי נושא הדף או מיקומו באתר ושאפו לכלול בו את מילת המפתח הכי חשובה לכם. כמה בסיסי – ככה חשוב. גוגל אוהב מאד ומתגמל רלוונטיות בין שם ה-URL לביטוי שרוצים לקדם.
אני באופן אישי מעדיף כתובות URL באנגלית מטעמי נוחות וקלות סריקה הן בגוגל והן בכלי SEO שונים, אולם כתובות בעברית, בהנחה שהן נושאיות ומדויקות, לא אמורות לפגוע ב-SEO שלכם.
- מפת אתר: לעזור לזחלן של גוגל וגם למשתמשים
3.1 מפת אתר XML: צרו מפת אתר XML שלמעשה מתארת את מבנה האתר שלכם ברמת הכתובות הפנימיות שלו ומספקת נתונים לגבי כל דף, כגון תאריך השינוי האחרון שלו ורמת העדיפות שלו בהיררכיה הכללית. שלחו את מפת האתר לגוגל דרך Google Search Console כדי להקל על סריקה יעילה של העמודים בו והוספתם לאינדקס. באתרי וורדפרס, הפלטפורמה הפופולארית בעולם לבניית אתרים, ניתן ליצור בקלות מפת אתר XML שמתעדכנת אוטומטית.
3.2 מפת אתר HTML: השלימו את מפת ה-XML עם מפת אתר HTML הנגישה לגולשים באתר. מפה זו, שנכנסים אליה בלחיצה על קישור פנימי, מציגה את מבנה האתר באופן ברור ומשמשת כעזר ניווט מועיל, במיוחד עבור אתרים גדולים יותר עם תוכן נרחב.
- אסטרטגיית קישורים פנימיים: הצגת סמכות וסדר חשיבות באתר
4.1 שימוש בטקסט עוגן אסטרטגי: טקסט עוגן ((Anchor Text הוא הטקסט שלחיצה עליו מובילה לקישור הפנימי. השתמשו בטקסט עוגן שמתאר באופן מדויק (או קרוב למדויק) את עמוד היעד. טקסט העוגן צריך לספק הקשר ברור לגבי הנושא או התוכן של הדף המקושר, ולסייע הן למשתמשים והן לסורקים של גוגל בהבנת הרלוונטיות והקשר בין הדפים.
4.2 חיזוק היררכיה וסמכות של עמודים בתוך האתר: השתמשו בקישורים פנימיים כדי לחזק את המבנה ההיררכי של האתר שלכם. מחד, קישור מדפים ברמה גבוהה יותר לדפי משנה רלוונטיים, ובנוסף (ואף חשוב יותר) – קישורים פנימיים רבים לעמודים החשובים, האסטרטגיים באתר, אלה שנושאים בנטל ה"קידומי" ומתמודדים מול המתחרים על הביטויים הקשים יותר, זאת על מנת להעצים את סמכותם של אלה ולסמן לגוגל שאותם אתם צריכים למעלה בדירוג האורגני.
יצירת משקל קישורים פנימי עם מיקוד מתוכנן, כזה שמעניק יותר קישורים פנימיים לעמודים אסטרטגיים וחשובים לכם, מציג בפני גוגל תמונת נושאים של מה באמת חשוב לכם, על מה אתם רוצים להתמקד מבחינה קידומית – וגוגל, על פי זיהוי של משקל הקישורים הפנימי, מתגמל אתכם בהתאם.
ניתן להשתמש בכלים חיצוניים באתרי וורדפרס לצורך בנייה נכונה של קישורים פנימיים, כלים שמפשטים את העבודה ועשויים לעזור מאד.
* מדריך טוב על שימוש בכלי ליצירת קישורים פנימיים בוורדפרס:
- התאמה טובה למכשירים ניידים
5.1 עיצוב רספונסיבי: מומלץ לשים דגש על עיצוב רספונסיבי מוצלח עבור גלישה מניידים כדי להבטיח שהאתר מסתגל בצורה חלקה למכשירים ניידים (וגם טאבלטים) ונראה היטב מהטלפון. הגלישה מניידים עברה כבר מזמן בהיקפה את הגלישה ממחשבים. עם היקפים שרק גדלים והולכים, התאמה סלולרית של האתר שלכם חיונית למתן חווית משתמש טובה. זה משתלם ובאופן ניכר.
5.2 התאמת ניווט המשתמש לנייד: ייעול תפריטי ניווט ואלמנטים אינטראקטיביים עבור משתמשים ניידים הוא חשוב מאין כמוהו. באתרים רבים קיים פער בין הנוחות ממחשבים (טובה) לנוחות מניידים (בינונית-נמוכה). יש לצמצם את הפער הזה ככל הניתן. בצעו אופטימיזציה של חוויית הניווט בנייד על ידי הטמעת תפריטים מתקפלים, לחצנים ידידותיים למגע ופריסות עמודים פשוטות יותר כדי להתאים למסכים קטנים יותר ולאינטראקציות מגע עדינות.
- שיפור מהירות טעינת האתר: פרמטר בעליית חשיבות חדה
6.1 טעינה מהירה של האתר: גוגל הכריזה זה מכבר כי מהירות טעינת האתר הפכה לפרמטר מרכזי מבחינת השפעה ישירה על הדירוגים, וניתן להבין זאת. אתר שעולה מהר מקל על הגולש ונותן לו שירות יותר טוב וידידותי. מטבו את מהירות טעינת דפי האתר כדי למזער את תסכול המשתמש ולשפר את זמני השהייה באתר. דחסו תמונות, צמצמו קבצי CSS ו-JavaScript, ונצלו את זיכרון מטמון הדפדפן כדי לצמצם את זמני הטעינה ולשפר את הביצועים הכוללים. למשתמשי וורדפרס אני ממליץ בחום על התוסף WP Rocket המצוין, שעושה באופן אוטומטי את הנ"ל ויכול לשמש אחלה תחליף לעבודת מתכנת יקרה להאצת האתר שלכם.
- מדריך ממומחה וורדפרס על השימוש בתוסף המומלץ WP Rocket:
6.2 הסדרי נגישות: אמנם אין הכרזה רשמית של גוגל כי אתר נגיש לבעלי מוגבלויות מקבל תיעדוף דירוג, אבל עדיין מדובר בהמלצה לכל בעלי האתרים, שאף מגובה בחקיקה בישראל. ודאו שהאתר שלכה נגיש למשתמשים עם מוגבלויות על ידי עמידה בתקני נגישות האינטרנט. במסגרת תקנות הנגישות צריך, בין השאר, לספק טקסט חלופי לתמונות, להשתמש בתגי HTML סמנטיים ולעצב את הכפתורים תוך מחשבה על ניווט במקלדת כדי ליצור חווית גלישה תקינה. ישנם תוספי וורדפרס המבצעים חלק ניכר מדרישות הנגישות.
בניית קישורים נכנסים לאתר
קישורים נכנסים לאתר (Backlinks) הן עדיין אבן יסוד בקידום אתרים. בניית קישורים אמנם נחשבת אחת המלאכות היותר "מלוכלכות" בתחום ה-SEO, אבל אין שום ספק בהכרחיות שלה במערך העמידה בפרמטרים האורגניים כדי לשמר את הסמכות של האתר שלכם בפני גוגל.
בבניית קישורים האיכות עולה על הכמות. ההמלצה החד-משמעית הינה להתמקד בהשגת קישורים נכנסים מאתרים מוכרים ורלוונטיים בתחום שלכם/תחומים משיקים לכם. בשולי מלאכה זו, מומלץ להרבות בפרסומי אורח שלכם באתרים אחרים, לשתף פעולה עם משפיעים ושיתופי תוכן כדי לבנות פרופיל קישורים נכנסים מגוון וסמכותי. הימנעו משיטות עבודה של Black Hat, מכיוון שגוגל במתכונתה העדכנית מענישה ללא רחם על טקטיקות מניפולטיביות של בניית קישורים.
אחד האתגרים היותר משמעותיים למקדמי אתרים הוא מאילו מקורות להביא קישורים לאתר ברמה השוטפת. להלן פירוט מעמיק יותר לגבי בניית קישורים יעילה:
- הבנת איכות קישור: מעבר למספרים יבשים
לא כל הקישורים הנכנסים שווים במשקלם. גוגל מעריכה את איכות הקישורים על סמך הסמכות והרלוונטיות של האתר המקשר. לדומיינים בעלי סמכות גבוהה יש משקל רב יותר בחיזוק האמינות של האתר שלכם. בתוך מערך פרופיל הקישורים הכולל שלכם, התמקדו בהשגת קישורים ממקורות מכובדים בתחום שלכם, ממוסדות אקדמיים, אתרים ארציים/בינלאומיים מוכרים (אתרי חדשות למשל), אתרי סמכות גלובאליים (ויקיפדיה למשל). בהמון מקרים עדיף קישור או שניים מאתר סמכותי מתחום דומה, מאשר עשרה מאתרים לא סמכותיים/לא קשורים לתחום שלכם.
- פוסט אורח: שיתוף פעולה בתוכן
כתיבת פוסט אורח היא שיטה טובה לקבלת קישורים נכנסים איכותיים. זהו אתרים סמכותיים בנישה שלכם שמקבלים כתיבת פוסטים אורחים (או הציעו עצמכם ככותבים לאתרים בתחום). צרו תוכן בעל ערך שמוסיף ידע אמיתי לקהל של האתר. בביוגרפיה של המחבר או בתוך התוכן, כללו קישור יוצא לאתר שלכם. תמיד עדיף להעדיף אתר רלוונטי לכם וסמכותי ככל הניתן בעת ביצוע פוסט אורח באתר אחר.
- רכישת קישורים
למרות שמדובר בפעולה לא מומלצת באופן תיאורטי, אני לא מכיר מקדמי אתרים שמוותרים עליה לחלוטין. חלק ממערך הקישורים הנכנסים לאתר שלכם יכול להגיע מרכישה מושכלת מאתרים אחרים כבחירתכם. לצורך כך קיימים לא מעט ברוקרים העוסקים בזאת ביום יום ומספקים שירותי קישורים תמורת תשלום פר קישור/מאמר. ניתן גם לפנות ישירות לאתרים ולהציע להם רכישת קישורים.
- הקימו רשת אתרי לוויין בתחום הרלוונטי וקשרו ממנה
אתרי לוויין הם אתרים קטנים, בד"כ נישתיים, שתפקידם העיקרי הוא לספק קישורים לאתרים בתחום. בד"כ אלו בלוגים, אתרי מאמרים ומגזינים שמקדמים מקימים מלכתחילה ובמיוחד עבור בניית קישורים. תשתית איכותית של אתרי לוויין היא יתרון כי היא נותנת גיוון ייחודי לאתר שלכם על ידי מקורות סמכותיים שמצביעים עליו.
- החלפות קישורים
בין בעלי אתרים ומקדמי אתרים מתקיימים יחסי גומלין, במסגרתם ניתן לתת קישורים לאתר מסוים תמורת קבלת קישור אליכם בתמורה. המלאכה הזו יעילה יותר כאשר נותנים קישור לאתר מסוים ומקבלים את הקישור החוזר מאתר אחר, שכן החלפה ישירה מסמנת לגוגל כי מדובר כנראה בקישור שאינו טבעי. ישנם מספר פורומים וקבוצות פייסבוק שמשמשים זירה להחלפות קישורים.
- תוכן משחקנים מרכזיים בתחום הרלוונטי
צרו תוכן שיוכל לדבר למשפיענים או עסקים בולטים בתחום שלכם. התוכן יכול ללבוש צורה של סקירות מומחים, פרגון נטו או ראיונות איתם. לאחר הפרסום, הודיעו לאנשים או לארגונים המוצגים בתוכן, ועודדו אותם לשתף את התוכן. פעולה כזו לא רק בונה מערכות יחסים עם גורמים מרכזיים בתחום שלכם אלא גם מגבירה את הסבירות שהם יקשרו בחזרה לאתר שלכם.
- קישורים מחו"ל
חלק מפרופיל קישורים נכנסים איכותי יכול (וצריך) להגיע גם מאתרים בחו"ל, מאד רצוי מתחום דומה ו/או מאתרים בעלי סמכות גלובלית. קישורים ככאלה נותנים גיוון חשוב למערך הכולל שלכם, ואף אם לא מדובר בחובה או בפעולה שצריך לבצע בכמויות מוגזמות, מניסיוני קבלת מספר קישורים מאתרים בינלאומיים עושה טוב לסמכות הכוללת ומומלצת בחום.
- בניית קישורים שבורים: גישה טקטית
זהו קישורים שבורים באתרי אינטרנט מוכרים בתחום שלכם. צרו תוכן שלכם המשמש כתחליף רלוונטי לקישור השבור. פנה למנהל האתר, הציפו את הבעיה והציעו את התוכן שלכם כתחליף מתאים. פעולה זו לא רק מסייעת לכם בהשגת קישורים אלא גם מספקת פתרון למנהל האתר.
- הפצת תוכן: פוטנציאל לקבלת קישור חוזר
בדקו הזדמנויות להפצת תוכן בפלטפורמות מכובדות שמאפשרות זאת. הפצת התוכן שלכם מאפשרת לו להגיע לקהלים רחבים יותר ויכולה למשוך קישורים נכנסים ככל שיותר אנשים מגלים ומשתפים אותו. ודאו שהתוכן מקורי וכתוב בקפידה. יש סיכוי טוב שתתוגמלו בקישור טבעי ובעל ערך בחזרה לאתר שלכם.
- פורומים
קישורים מפורומים אמנם נמצאים בנסיגת חשיבות בשנים האחרונות (גם כי יש הרבה פחות פורומים), אבל עדיין יכולים להיות חלק מתמהיל הקישורים הנכנסים הכולל שלכם. הצטרפו לפורום שקשור בתחום שלכם, ספקו תובנות, ענו על שאלות והשתתפו בשיחות. בעוד שרבות מהפלטפורמות הללו משתמשות בקישורי nofollow (קישורים שגוגל כביכול לא עוקבת אחריהם), אלה עדיין קישורים טבעיים ממקורות שקשורים לתחום שלכם ויש להם ערך, גם אם לא בלתי-מוגבל.
- ניתוח קישורים נכנסים של מתחרים: גילוי הזדמנויות
ערכו ניתוח יסודי של פרופילי הקישורים של המתחרים שלכם (כלי ה- Ahref הוא אידאלי לכך), זהו את מקורות הקישורים הנכנסים האיכותיים שלהם והעריכו איך הם מקבלים אותם (בתשלום/שת"פ/פוסטים אורחים וכו'). המודיעין התחרותי הזה יכול לחשוף בפניכם אחלה הזדמנויות לקישורים פוטנציאליים עבורכם. ניתן לפנות ישירות למקורות אלה עם הצעה משלכם, ולהגדיל את הסבירות לקבלת קישורים נכנסים דומים מאותם אתרים.
- כך נראה לוח הבקרה של כלי ה- Ahref המצוין לניתוח קישורי מתחרים (ועוד):
- קישורים ממדיה חברתית
בעוד שקישורי מדיה חברתית הם בדרך כלל nofollow, הסיגנלים החברתיים שהם יוצרים יכולים להשפיע בעקיפין על SEO, ומניסיון, קישורים כאלה יכולים לעזור בהחלט. גוגל קולטת את הקישורים הללו ומחשיבה את הערך שלהם כתנועה עם משמעות לאתר שלכם. ניתן להיעזר בכלי עזר להפצת התוכן שלכם בכמה רשתות חברתיות בעת ובעונה אחת ובכך לחסוך זמן.
- עריכת בדיקת פרופיל הקישורים מעת לעת
בצעו מעת לעת ביקורת על הקישורים הנכנסים שלכם כדי לפקח על תקינות פרופיל הקישורים. זהו כל קישור רעיל או ספאמי שעלול לפגוע במאמצי ה-SEO שלכם, שכן לעיתים מתחרים נוקטים בשיטות פסולות של הספמת קישורים אליכם כדי להרע את מצבכם. כלים כמו Google Search Console, Ahrefs או Moz יכולים לסייע במעקב ובניהול פרופיל הקישורים שלכם בצורה יעילה.
לסיכום, בניית קישורים נכנסים באיכות גבוהה היא תהליך מתמשך הדורש חשיבה אסטרטגית, בניית מערכות יחסים ומחויבות ליצירת תוכן בעל ערך. על ידי גיוון אסטרטגיות בניית הקישורים שלכם והתמקדות ברלוונטיות ובסמכות, תוכלו לטפח פרופיל קישורים נכנסים חזק שיתוגמל בטווח הארוך על ידי גוגל.
- טיפ חשוב: התאמה וגיוון של טקסט העוגן של הקישורים הנכנסים
טקסט העוגן של הקישור (Anchor Text), כלומר המילה או הביטוי שלוחצים עליו, תורם מאד להבנה ההקשרית של התוכן המקושר. השתמשו בטקסטי עוגן תיאוריים המספקים הקשר הן למשתמשים והן לגוגל והשתמשו במילות המפתח שחשובות לכם. עם זאת, כדי לא לגרום לגוגל שמדובר בקישורים מלאכותיים, גוונו את טקסטי העוגן באופן טבעי כדי למנוע מה שמכונה "אופטימיזציה יתר" למילות מפתח. לדוגמא, מומלץ לקשר הרבה לדף הבית של האתר עם ה URL המלא שלו, לקשר עם הביטוי "לחץ כאן", להימנע מקישורים רבים עם הביטוי הגנרי שרוצים לקדם אלא לנטות לתת ביטוי משני שקרוב במשמעותו לביטוי המרכזי, וכיוב'.
אסטרטגיית טקסט עוגן מגוונת משפרת את האמינות והרלוונטיות של האתר שלכם וגם מונעת קבלת ענישה מגוגל על ספאם או פעולות מוגזמות.
טיב התוכן באתר: יצירת תוכן מושך, ויזואלי וקורא לפעולה
כנאמר לעיל, תוכן וקידום אתרים תלויים אחד בשני. אולם מעבר לטקסט חי שברור שצריך להימצא בעמוד אינטרנט, יש מגמה גוברת של העלאת חשיבות של תוכן שלא רק מספק את כוונת המשתמש באופן "יבש" אלא גם מעודד שיתוף, מעורבות ומעניין את המשתמש ברמת הנדסת האנוש.
- הבנת הקהל שלכם: התאמת תוכן לצרכי הגולש באופן מיטבי
חובה להיות רלוונטי לאופי התחום של האתר. עסקים עם דגש ויזואלי (למשל אופנה, לייפסטייל, קניות ועוד) חייבים לשים דגש על תמונות באיכות גבוהה, גיוון בהן, נוחות ניווט ביניהן, על מנת לקלוע לרצון הגולשים (במקום לשעמם אותם עם מאמרים חסרי הקשר אמיתי). לעומת זאת, עסקים למשל בתחומי YMYL (נושאים שמכסים סוגיות משמעותיות המשפיעות ישירות על: בריאות, ביטחון, שמחה או יציבות כלכלית – לדוגמא רפואי או משפט) בוודאי ירצו לתת תוכן מקצועי, מוסמך ומדויק יותר (שכן זה מה שהגולש מצפה כשהוא מקליק עליהם), ושם המלל החי האיכותי מקבל משנה חשיבות. אתרי עריכת וידאו צריכים, מן הסתם, להכיל כמות נכבדה של סרטוני וידאו כדי לענות על ציפיית המשתמשים, וכיוב'.
- שילוביות של פורמטים שונים של תוכן
כאמור, קהלים שונים מעדיפים פורמטים שונים של תוכן. אבל ללא קשר, גיוון התוכן שלכם באתר נותן לגולשים בו את כל מנעד האפשרויות ומשפר את החוויה שלהם ואת תחושת הסמכותיות שלכם. שלבו פוסטים בבלוג למידע מקצועי מעמיק, לצד אינפוגרפיקה למשיכה ויזואלית, סרטונים לחוויה דינמית ובלתי אמצעית לצד אלמנטים אינטראקטיביים כמו סקרים למעורבות. פעילות זו מרחיבה את טווח ההגעה שלכם להיקפי קהל מגוונים ושומרת על אסטרטגיית התוכן שלכם דינמית ומודרנית.
- יצירת קשרים רגשיים
בני אדם נמשכים לסיפורים. צרו נרטיבים שמעוררים רגשות ויוצרים חיבור עם הקהל שלכם. שתפו סיפורי הצלחה, המלצות של לקוחות או הצצות מאחורי הקלעים למותג שלכם. סיפור מרתק לא רק כובש את הקהל שלכם אלא גם משפר את האמינות והסמכותיות שלכם כעסק. תמיד WIN WIN.
- משיכה חזותית: כוחו של עיצוב ו UX/UI
השקיעו בתוכן מושך מבחינה ויזואלית. השתמשו בתמונות באיכות גבוהה, בגרפיקה ובאלמנטים עיצוביים המשפרים את האסתטיקה הכללית של האתר. מעבר לעובדה שגוגל מתעדפת אתרים כאלה, סביר יותר שתוכן חזותי ישותף בפלטפורמות המדיה החברתית ועשוי להגביר את הוויראליות שלו. כלים כמו Canva או Photoshop יכולים לסייע ביצירת גרפיקה מרהיבה מבחינה ויזואלית גם ללא כישורי עיצוב מיוחדים.
5. יצירת מדריכים מעמיקים ומקצועיים
מדריכים מפורטים ומקיפים מבססים את העסק שלכם כסמכות בענף שלכם, בוודאי, כאמור, בתחומים בו נדרשת סמכות ומומחיות יתרה. צרו תוכן מעמיק המשמש ככלי עזר אמיתי לקהל שלכם ונותן לו מענה פרקטי על כאבים, צרכים ובעיות. מדריכים אלה לא רק מושכים תנועה אורגנית אלא גם מעודדים קישורים נכנסים מאתרים אחרים. מדובר בנכסים שישרתו אתכם לטווח ארוך ויעצימו הן את המותג שלכם ברמת הכללית והן את הסמכות האורגנית של האתר.
- שילוב מדיה חברתית: להגברת טווח הגעה
שלבו את התוכן שלכם בצורה זורמת עם פלטפורמות רשתות חברתיות. צרו תכנים הניתנים לשיתוף ומותאמים לכל פלטפורמה. השתמשו בהאשטאגים באופן אסטרטגי, עודדו תוכן שנוצר על ידי משתמשים שלכם והשתתפו באופן פעיל בדיונים. המדיה החברתית היא כלי משלים אפקטיבי לצורך ביצוע SEO ברמה מצוינת.
- קריאה לפעולה ברורה ונוחה:
בהרבה אתרים ניתן להבחין בהשקעה בתוכן, בוויזואליות ובקידום SEO איכותי. אולם רבים מהאתרים נופלים דווקא באחד הפרמטרים הכי חשובים מבחינת שורה תחתונה. ללא קריאה ברורה לפעולה, שמשקפת את המטרה הסופית של קיום האתר (קבלת ליד/רכישה וכיוב'), מאמצי קידום אתרים עלולים לרדת לטימיון. חשוב מאד לתת הזדמנויות נוחות ושימושיות לגולש לבצע את היעדים שלכם, לעודד אותו לכך ולגרום שביצוע הפעולה הסופית יהיה נוח, פשוט ונגיש ככל הניתן. לחצני ווטסאפ, צ'אט נפתח, מספר טלפון ברור וקליקבילי (ניתן ללחיצה), טופס צור קשר מושך – הם חלק ממארג קריאה טובה לפעולה בכל אתר אינטרנט מודרני.
קידום אתרים מקומי (Local SEO) – תמיד חשוב ותמיד משתלם
קידום אתרים מקומי חיוני מאד לעסקים שמטרתם ללכוד את תשומת הלב של לקוחות בסביבה גיאוגרפית ספציפית. הטמעת טקטיקות קידום אתרים מקומיות אפקטיביות תבטיח שהעסק שלכם יוצג בצורה בולטת בתוצאות החיפוש במיקומים שאתם רוצים וצריכים, והוא יגרום ליותר תנועה רלוונטית ובהתאם גם המרות רלוונטיות.
- אופטימיזציה של גוגל לעסק שלי: להיות למעלה איפה שחשוב לכם
1.1 בצעו רישום ואימות בגוגל לעסק שלי – Google My Business: הרישום שלכם בגוגל לעסק שלי (GMB) נועד כדי ליצור עבורכן נוכחות אונליין אמינה. ספקו מידע עסקי מדויק, כולל כתובת, מספר טלפון, אתר אינטרנט ושעות הפעילות שלכם באופן ברור ומדויק.
1.2 תיאור עסקי אופטימלי: צרו תיאור עסקי משכנע שלא רק מתאר את המוצרים או השירותים שלכם, אלא גם משלב מילות מפתח מקומיות רלוונטיות. הדגישו יתרונות ייחודיים ושירותים ממוקדים שמייחדים את העסק שלכם.
1.3 תמונות וסיור וירטואלי: הציגו את העסק שלכם עם תמונות ולוגו באיכות גבוהה ובמידת הצורך ספקו סיור וירטואלי. תוכן חזותי לא רק משפר את פרופיל ה- GMB שלכם אלא גם בונה אמון עם לקוחות פוטנציאליים.
1.4 בקשו ביקורות חיוביות מלקוחות: אולי הפרמטר הכי חשוב בגוגל לעסק שלי. ביקורות חיוביות נותנות לכם גם מוניטין חיובי שמופץ, ולצד זה נותנות לגוגל סיגנלים שהעסק שלכם ראוי להתמודד על המקומות הראשונים בגוגל במילות חיפוש רלוונטיים לכם. כרטיסים עם ביקורות חיוביות נראים יותר בתוצאות החיפוש מכרטיסים ללא ביקורות/ביקורות שליליות. השתדלו אף להגיב לכל תגובה כדי להראות מעורבות ואיכפתיות משביעות רצון הלקוח.
- מדריך פנטסטי על GMB:
- יצירת תוכן רלוונטי באתר עבור האזור המבוקש
2.1 שילוב מילות מפתח מקומיות: שלבו מילות מפתח הכוללות מיקום באופן טבעי בתוכן האתר שלכם. זה כולל שמות ערים, ואפילו הפניות לשכונות ומונחים ספציפיים למיקום. ודאו שהתוכן שלכם מדבר ישירות לקהל המקומי שאליו אתם מכוונים.
2.2 דפי נחיתה מקומיים באתר: צרו באתר שלכם דפים נפרדים המותאמים במיוחד למיקומים ספציפיים שאתם משרתים. בצעו אופטימיזציה של דפים אלה עם מידע מקומי רלוונטי, המלצות מלקוחות מקומיים וקריאה ברורה לפעולה למבקרים, וכמו כן בנו לעמודים האלה קישורים נכנסים.
לעיתים קרובות, קל בהרבה לקדם מונחים עם תוספת גיאוגרפית שכן אין עליהם תחרות כפי שיש במונחים הכלליים ה"כבדים" ("עורך דין משפחה פרדס חנה" לעומת "עורך דין משפחה" – עולם אחר של קושי קידומי).
שילוב מדיה חברתית בקידום אתרים
הקשר בין שיווק ברשתות חברתיות לקידום אתרים הוא דינמי וקשור זה לזה. יצירת סנכרון יעיל של פלטפורמות המדיה החברתית תורם לא רק להגברת הנראות של המותג אלא גם לשיפור הדירוג בגוגל.
- אופטימיזציה של תוכן מדיה חברתית
פוסטים חברתיים המקושרים על ידי מילות מפתח: צרפו לפוסטים שלכם במדיה החברתית מילות מפתח והאשטאג רלוונטיים. כאמור, בעוד שאותות ממדיה חברתית אינם נחשבים כגורמי דירוג באופן רשמי, אין מדובר בקביעה ברורה. אופטימיזציה של מילות מפתח ברשתות בוודאי משפרת את יכולת הגילוי של התוכן שלכם ומניסיון מסייעת גם בהעלאת העוצמה האורגנית של האתר.
- פלטפורמות מדיה חברתית בתוצאות החיפוש
2.1 אופטימיזציה של פרופילים לחיפוש: התייחסו לפרופילי המדיה החברתית שלכם כאל מיני מנועי חיפוש. צרו בהם מידע מקיף ותואם לזה שבאתר האינטרנט, השתמשו במילות מפתח רלוונטיות וספקו מהם קישורים לאתר שלכם (עוד דרך להשגת קישור בחינם). פרופילים מותאמים מופיעים המון בתוצאות החיפוש, ונותנים עוד הצצה על המוניטין הדיגיטלי שלכם.
2.2 ביקורות ודירוגים של מדיה חברתית: עודדו ונהלו ביקורות של לקוחות בפלטפורמות חברתיות. כאמור, ביקורות חיוביות תורמות למוניטין של העסק שלכם, בעוד שמעורבות פעילה עם לקוחות גם מציגה את המחויבות שלכם לשביעות רצון הלקוחות.
- קישורים נכנסים ממדיה חברתית
3.1 קישורים נכנסים מפלטפורמות חברתיות: בעוד שקישורי nofollow, הנפוצים במדיה חברתית, אינם משפיעים באופן רשמי על SEO, הם תורמים לפרופיל קישורים נכנסים מגוון. בנוסף, שיתוף תוכן שמהדהד בפלטפורמות חברתיות שלכם יכול להוביל בעקיפין לקישורים נכנסים טבעיים מאתרים אחרים ולתנועה טבעית לאתר שלכם.
3.2 מינוף תוכן ויראלי: צרו תוכן עם פוטנציאל להפוך לוויראלי. תוכן ויראלי מושך תשומת לב רחבה, מגדיל שיתופים חברתיים ויכול להוביל לסיקור על ידי אתרים חיצוניים, כמו גם להגביר את הנוכחות הדיגיטלית של המותג שלכם.
מדידת הצלחת הקידום האורגני: פענוח הנתונים האנליטיים לתובנות אסטרטגיות
הבנת הביצועים בפועל של מאמצי ה-SEO שלכם חיונית עבורכם לצורך למידה ושיפור מתמשכים. צללו לתוך הניתוח הזה כדי לקבל תובנות חשובות לגבי התנהגות המשתמש באתר שלכם, ביצועי האתר מבחינת תנועה – וכמובן כמות ההמרות.
שליטה ב-Google Analytics: חשיפת התנהגות המשתמשים ומעקב המרות
גוגל אנליטיקס הוא כלי עוצמתי של גוגל לבקרה וניתוח של התנהגות הגולשים באתר שלכם. הוא משמש חלק בלתי נפרד מהמעקב השוטף על ביצועי האתר ואף ירידה לפרטים ממוקדים הרבה יותר (החל מפירוט העמודים בעלי התנועה הרבה ביותר ועד לפרטי מיקרו כמו מיקום הגולשים והסמארטפון מהם נכנסו אליכם לאתר).
1.1 ניתוח מקורות תנועה: חקרו את מקורות התנועה באתר שלכם. זהו את אחוז התנועה המגיעה מחיפוש אורגני, חיפוש ממומן, הפניות ומדיה חברתית. הבנת הרכב התנועה שלכם מספקת תובנות לגבי האפקטיביות של קידום האתרים ויתר ערוצי השיווק שלכם.
1.2 מדדי התנהגות משתמשים: נתחו את מדדי התנהגות משתמשים החשובים, כולל שיעור יציאה מדף כניסה, משך ביקור ממוצע ומספר דפים לביקור. שיעור יציאה מדף כניסה נמוך ומשכי פעילות ממושכים מצביעים על תוכן מעניין. זהו גם את העמודים המרכזיים באתר שלכם המרוויחים תנועה אורגנית. עמודים שלא מנפיקים מדדים טובים ניתן תמיד לשפר, ולבחון לאחר זמן מה את טיב השינוי.
1.3 הגדרת יעדים: הגדירו יעדי המרה בגוגל אנליטיקס. בין אם מדובר במילוי טופס צור קשר, בלחיצה על כפתור ההתקשרות לטלפון, לחיצה על לחצן הווטסאפ, רכישות של מוצרים או הרשמות לניוזלטר, מעקב אחר המרות משלב את מאמצי ה-SEO שלכם עם יעדים עסקיים מוחשיים.
מעקב ההמרות באנליטיקס מאפשר לכם לדעת מאילו עמודים מגיעות הפניות/יצירות הקשר/רכישות – ונותן לכם תמונה מדויקת של יעילות העבודה הקידומית שלכם עד כה, כמו גם מה תוכלו לעשות מכאן והלאה כדי להשתפר.
1.4 ניתוח משפך ההמרות: ניתוח הצעדים שמשתמשים מבצעים באתר החלק מכניסה ראשונה לאתר ועד להשלמת המרה. בשלב זה ניתן לזהות מכשולים פוטנציאליים או נקודות מפריעות במשפך ההמרה. ייעול תהליך זה משפר את הדרך להשגת יעדי ההמרה הסופיים שלכם והגשמת מטרות האתר.
- מדריך מסודר מאת Google Analytics אודות הכלי העוצמתי, צעד אחר צעד:
2. מעקב אחר ביצועי מילות מפתח: מעקב ושיפור ביצועי התוכן
2.1 תובנות של Google Search Console: השלימו את ניתוח מילות המפתח שלכם עם נתונים מGSC – כלי הסרץ' קונסול, שהוא כלי חינמי חובה לכל מקדם אתרים, מספק מידע מפורט על ביצועי האתר שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל, ומציע תובנות מאד חשובות לגבי שאילתות חיפוש דרכן מגיעים לאתר, קליקים, הופעות, מיקומים, שיעורי הקלקה – ועוד.
2.2 ניתוח שאילתות חיפוש ואופטימיזציה בהתאם: השתמשו בדוח "ביצועים" בסרץ' קונסול כדי לנתח שאילתות חיפוש שמובילות תנועה לאתר שלכם. מדובר במכרה זהב של ממש. זהו מילות מפתח בעלות ביצועים גבוהים עם הופעות וקליקים משמעותיים, מכיוון שהן מעידות על כוונת משתמש ורלוונטיות חזקות. מנגד, שאילתות שמראות שהאתר מופיע בהם אך לא מביא הקלקות – הן כר פורה לביצוע אופטימיזציה בעמודים הרלוונטיים להם. עם קצת עבודת SEO בעמוד הרלוונטי ניתן לשפר משמעותית את ביצועי ביטוי החיפוש הזה.
מניסיון, במסגרת פעולה זו, אתם תגלו אינספור ביטויים שמביאים תנועה או חשיפה לאתר שלכם שכלל לא חשבתם עליהם.
צרו או בצעו אופטימיזציה של תוכן כדי להתיישר טוב יותר עם כוונת המשתמש לגבי הביטוי ואתם תבחינו די מהר כי האופטימיזציה גרמה לגוגל להעלות את הדירוג שלכם.
נצלו את המדד "מיקום ממוצע" ב-GSC כדי להבין היכן הדפים שלכם מדורגים בדרך כלל בתוצאות החיפוש של מילות מפתח ספציפיות. התמקדו באופטימיזציה של עמודים הנוגעים בעמוד הראשון אך לא הבטיחו עדיין את המיקומים העליונים. מיקומים גבוהים יותר משמעותם הקריטית היא, כמובן, חשיפה וקליקים בכמות גבוהה לאתר.
- כלי הגוגל סרץ' קונסול משמש לעוד שורה של פעולות שמקדמי אתרים יכולים להפיק מהן תועלת, וביניהן: אינדוקס בגוגל עמודים חדשים/מעודכנים באופן מהיר, הגשת מפת אתר, הסרת עמודים או קישורים בלתי רצויים, קבלת התראות מגוגל בעניינים חשובים כמו בעיות אבטחה – ועוד. חשוב להתנסות להתמקצע בכלי הזה, שהוא למעשה סוג של "איש קשר" בין האתר שלכם לגוגל ברמת התפקוד האורגני שלו.
- מדריך איכותי על השימוש בכלי הגוגל סרץ' קונסול:
העקרונות החשובים להתמצאות והתעדכנות בתחום ה- SEO
האלגוריתמים של גוגל נמצאים במצב מתמיד של אבולוציה. מה שהיה נכון לפני שנתיים אינו בהכרח נכון להיום. גם מה שנכון לתחום א' לא בהכרח נכון עבור תחום ב'. דרישות גוגל משתנות באופן די תדיר וחשוב לבצע התעדכנות קונסיסטנטית לשינויים באלגוריתמים שלו – הדבר חיוני עבור שמירה על המצב הקיים ושיפור הדירוג האורגני שלכם. אז איך להסתגל לענף ה-SEO המשתנה ללא הרף?
- עדכוני תעשייה ומעקב אחרי דרישות חדשות
1.1 פלטפורמות חדשות בתחום ה- SEO: עקבו באופן קבוע אחר פלטפורמות קידום אתרים טובות, בלוגים ופרסומים שוטפים בתעשייה. הישארו מעודכנים לגבי עדכוני אלגוריתמים, גורמי דירוג חדשים ומגמות שמתפתחות. פלטפורמות כמו Moz, Search Engine Land והעדכונים הרשמיים של גוגל הם מקורות יקרי ערך. ההנחיות הרשמיות למנהלי אתרים של גוגל, למשל, מציעות תובנות לגבי שיטות עבודה מומלצות וציפיות רשמיות של גוגל מבעלי אתרים.
דרך פנטסטית להתעדכנות ושמירה על ידע היא במעקב אחרי קבוצות פייסבוק רלוונטיות של קידום אורגני, שם תמצאו באופן וודאי ובזמן אמת עדכונים, חוויות של מקדמים אחרים, עצות שימושיות ואפשרות להיעזר בעצות של קולגות מהתעשייה.
- למידה מתמשכת ופיתוח מיומנויות
השקיעו בלמידה מתמשכת באמצעות קורסים והסמכות, פורמאליות ובלתי פורמאליות בתחום ה- SEO. ישנם לא מעט פלטפורמות שמציעות קורסים המכסים מגוון נושאי SEO ומעניקות ערך אמיתי. אתרי הדרכה כמו Udemy מכילים מגוון קורסים שיכולים לחדד את המיומנות שלכם בתתי נושאים שאתם פחות בקיאים בהם ובכך לשפר את המומחיות הכוללת שלכם בתחום.
מניסיוני, הדרך היעילה ביותר ללמוד אפוא היא מניסיון מעשי. ניסוי וטעיה בפועל בקידום אתר הוא הזרז האמיתי עבורכם כדי לקבל את הידע הכון והעשיר ביותר. פשוט אין חכם בעל ניסיון.
- גמישות והסתגלות לשינויים ומגמות מתפתחות
כאמור, קידום אורגני הוא תחום שמשתנה ללא הרף. אין כמעט שבוע בלי איתות על חידוש/התראה/דרישה חדשה מגוגל לבעלי אתרים. אחת לתקופה ישנו גם עדכון ליבה של האלגוריתם, שגוגל מודיעה עליו רשמית, ובעטיו יכולות להתרחש תזוזות משמעותיות בדירוגי גוגל לפי מהות העדכון.
לפיכך, חשוב מאד לאמץ גישה גמישה למלאכת ה-SEO שלכם. היו מוכנים להסתגל במהירות לשינויים שגוגל מיישמת חדשות לבקרים. בחנו מחדש את טכניקות הקידום שלכם באופן קבוע, מבלי להתקבע על סיסטמה אחת למשך זמן. התאימו את הפרקטיקה היום-יומית שלכם בהתבסס על מגמות חדשות שאתם מזהים בתוצאות החיפוש ובתפקוד המתחרים שלכם, והשתדלו לא להתקבע יתר על המידה על שיטות שהיו נכונות לעבר היותר רחוק.
במסגרת התמורות והאופנות שמשתנות ומתחדשות, בחרתי לציין להלן 2 פרמטרים של קידום אתרים שמשתנים בעת האחרונה ודורשים הסתגלות ויישום:
אופטימיזציה של חיפוש קולי
הזינוק במכשירים המופעלים בקול יעצב מחדש בעתיד הקרוב את הרגלי החיפוש, ודורש שינוי באסטרטגיות SEO כדי להתאים לחיפושים קוליים ולנצל את המגמה ההולכת וגוברת של החיפוש הזה.
אופטימיזציית החיפוש הקולי כוללת בין היתר:
– ביצוע אופטימיזציה של התוכן שלכם עבור מילות מפתח בשפה טבעית המשקפות ביטויי שיחה נפוצים. משתמשים מרבים לנסח חיפושים קוליים כמשפטים שלמים או באמצעות שאלות. יש לשים דגש על החשיבות של מילות מפתח בשפה טבעית – זנב ארוך.
– מידע עסקי מקומי: בהתחשב בשכיחותם של חיפושים קוליים שקשורים למקום הגיאוגרפי של המחפש, ודאו שפרטי העסק שלכם מדויקים. הכלילו מידע ספציפי למיקום העסק, וכפי שהסברתי לעיל בצעו אופטימיזצייה לחשבון ה-'Google לעסק שלי' כדי לשפר את הנראות המקומית. שלבו גם מילות מפתח מקומיות בתוכן שלכם, המשקפות את האופן שבו משתמשים מנסחים חיפושים גיאוגרפיים.
סימון נתונים מובנה (סכמות) ומיקום אפס
גוגל נותן לנו אפשרות להגדיר נתונים מסוימים בפניו דרך הטמעת סכמות מיוחדות, על מנת שיציג אותם בתוצאות החיפוש באופן מיוחד. לדוגמא: סימון סכמתי של שאלות ותשובות בעמוד מסוים מביא להצגתם בתוצאות החיפוש (ללא צורך בהקלקה לאתרכם). דוגמא נוספת: סימון של ביקורות בעמוד מסוים, יכול להציג את כוכבי הביקורת בתחתית תוצאת חיפוש ולהעניק לה ערך משמעותי.
בכלל, "מיקום אפס", קרי הצגת נתונים מהאתר שלכם כבר בתוצאות החיפוש מבלי הצורך להקליק עליכם, צובר תאוצה והופך תדיר יותר, שכן גוגל מעוניינת לתת תשובה מהירה לגולש ובכך להידמות לכלי הבינה המלאכותית. זה מחייב אתכם לצפות מראש ולהיערך בהתאם כדי להישאר נראים בתוצאות ולמשוך את המחפשים לעבר המותג שלכם, גם אם מדובר בדרכים עוקפות.
העתיד של קידום אתרים אורגני – מגמות ותחזיות
הישארות בחזית קידום האתרים האורגני דורשת גישה של חשיבה תמידית קדימה. באופן עקבי צריך לעקוב אחר מגמות ושינויים, ולהתאים עצמנו למה שצופן המחר בתחום כל כך דינמי, מסועף ומשתנה.
שילוב בינה מלאכותית ולמידת מכונה: שימוש חכם בכלי רב עוצמה שמשנה את העולם
הבינה המלאכותית עושה מהפך עצום, מתקדמת באופן מסחרר ומשנה את האופן בו ניתן לקדם אתרים אורגנית.
אחד מהשימושים המרכזיים ב AI מבחינת קידום SEO הוא היכולת שלו לכתוב תוכן, לערוך תוכן, לסכם תוכן – ובכלל, לבצע את כל צרכי התוכן שלכם במקום אחד. החל מצ'אט ג'יפיטי ועד לכלים יעודיים ל-SEO (חלקם מותאמים לעברית וחלקם פחות) – ניתן לנהל את כל אסטרטגיית התוכן (והכתיבה עצמה) באמצעות כלי בינה מלאכותית. מדובר ללא ספק ברעידת אדמה בעולם התוכן, כששימוש מושכל ביכולות ה-AI נותן וימשיך לתת יתרונות לכל מקדם אתרים.
שימושים נוספים לבינה מלאכותית שמסייעות לקידום אתרים: עריכת מחקרי מילות מפתח, סיוע בניתוח המתחרים, כתיבת קוד (!), מתן ייעוץ, יצירת תמונות, יצירת סרטונים, מתן רעיונות – ועוד ועוד. מדובר בתחום שרק הולך ומתעצם ומי באמת יודע מה עוד יוכל לבצע עבורנו בעתיד.
כמובן שהשימוש ב AI הוא בסיס מצוין לעבודה, אולם הוא לא יכול (עדיין) להחליף עין ומוח של בן אדם. אין מנוס ממעבר על החומרים שהוא מייצר עבורנו, תיקונים, שיפורים ובחינה מדוקדקת לגבי מהות התוצר שלו. גוגל לא בהכרח סלחנית לתוצרי AI אשר ברור שנוצרו באופן מלאכותי (ואכן בעדכון הליבה במרץ 2024 – הענישה אתרים שכללו תכני AI בהגזמה). לכן השימוש צריך להיות זהיר ומדוד.
כוונת המשתמש וחווית המשתמש כגורמי השפעה מדרגים
בניגוד ל-SEO בעבר, גוגל נותנת היום דגש משמעותי על כוונת המשתמש (User Intent). מה זה אומר? שגוגל יודע, על פי נתונים מערכתיים שלו, למה משתמש מתכוון כשהוא מחפש מונח כלשהו, ועל פי הידיעה הזו הוא מדרג בצמרת את האתרים שעונים על הכוונה הזו.
אחת הדרכים האידאליות לקלוע לכוונת המשתמש במונחי חיפוש שונים, היא פשוט להבחין אילו אתרים ממוקמים גבוה בחיפוש אותם מונחים. ניתן לקבל כך בקלות תובנות אודות מה גוגל ממקם בצמרת החיפוש במענה לחיפושים מסוימים, ולהתאים את האתר שלכם לכוונה המשוערת של המשתמש שחיפש מוצר/שירות/תוכן מסוים.
– "חיפוש סמנטי", אותו הזכרנו לעיל, הופך לאבן יסוד בשיטות קידום אתרים מודרניות, תוך שימת דגש על הכוונה והמשמעות ההקשרית מאחורי שאילתות משתמשים, במקום להתמקד אך ורק בהתאמות מדויקות של מילות מפתח. מומלץ להסתגל לכך על ידי יצירת תוכן שעונה על שאלות ספציפיות, פותר בעיות ומספק מידע מקיף סביב נושאים במקום מילות מפתח "יבשות" בלבד.
– הכירו את המשמעות ההולכת וגוברת של מדדי חוויית משתמש, שגוגל נוטה להעריך במיוחד ככל שעובר הזמן. שימו דגש על גורמים כמו מהירות טעינת הדפים, אינטראקטיביות ויציבות ויזואלית של האתר. הנ"ל ממחישים את התפקיד האינטגרלי של חווית משתמש בדירוג החיפוש. לבחינת מהירות טעינה ותפקוד ויזואלי של האתר, מומלץ להשתמש בכליPage Speed החינמי של גוגל.
– עדיפות לנייד: כאמור לעיל, עם מספר גדל והולך של משתמשים שניגשים לאינטרנט דרך מכשירים ניידים, תנו הדגש משמעותי ליצירת חוויה טובה מהנייד. ודאו שהאתר שלכם לא רק רספונסיבי לנייד אלא גם מספק חווית משתמש נוחה ואינראקטיבית בסמארטפונים ובטאבלטים.
דומיננטיות עולה לקידום אתרים בווידאו
זה כבר לא חדש שוידאו וגוגל הולכים ביחד. קיימת מגמת עלייה בתוצאות חיפוש של הצגת סרטוני וידאו בלבד, בהרבה מקרים במיקומים הראשונים, שמקדימים בפער אתרים סמכותיים. זה מתקשר מאד למה שהוזכר לעיל בדבר מענה הולם של גוגל לכוונת המשתמש. גוגל מקבל סיגנלים שנוח למשתמש לצפות בווידאו לאחר חיפוש מונח מסוים – אז הוא פשוט מגיש לו אותו בצמרת התוצאות. נצלו את העלייה של תוכן וידאו על ידי אופטימיזציה לסרטוני הווידאו שלכם באתר וביוטיוב. נצלו את יכולת העריכה של כותרות, תגים וכיתובים תיאוריים כדי לשפר את יכולת הגילוי של הסרטונים שלכם (הן בגוגל והן בתוצאות חיפוש יוטיוב). ממליץ להטמיע כמה שיותר סרטונים בדפים רלוונטיים באתר שלכם.
מומחיות, סמכותיות, אמינות (E-A-T)
4.1 הדגישו עקרונות E-A-T (מומחיות, סמכותיות ואמינות) ביצירת התוכן שלכם: זהו גורם נוסף שנמצא בעליית חשיבות מתמדת. גוגל מייחסת ערך גבוה לתוכן אמין וסמכותי, בעיקר באתרים שאמורים מלכתחילה להפגין רמה מקצועית גבוהה (תכנים שמכסים סוגיות משמעותיות המשפיעות ישירות על: בריאות, ביטחון, שמחה או יציבות כלכלית – YMYL, לדוגמא: תחומי רפואה, חוק ומשפט). עשו כל מאמץ כדי לקבע את המותג שלכם כמקור מידע אמין שניתן לסמוך עליו, תוך הפנייה למקורות מידע מהימנים ולספרות מקצועית.
-
- גורו קידום האתרים הבינלאומי, ניל פטל, נותן כמה טיפים על יישום E-A-T
4.2 Above the Fold – זהו החלק בעמוד אינטרנט שניתן לראות כאשר הוא נטען לראשונה, כלומר: האינטראקציה הראשונה של המשתמש עם האתר שלכם. חשוב מאד להשקיע בחלק הזה של העמוד כי לעיתים קרובות הגולש מקבל את ההחלטה בהתאם לרושם/לתוכן הראשוני שהוא מקבל מכם. גוגל נוטה להעלות דירוג של אתרים שמסבירים/מציגים באופן תמציתי וקולע כבר בחלק הזה את המסר העיקרי של העמוד, שקולע לכוונת המשתמש וגם עונה על צרכיו.
- דוגמא לאתר שמקיים נהדר את עקרון Above The Fold:
4.3 ציון שם/תפקיד המחבר: שקלו להזכיר את שם מחבר המאמר בחתימה/בכותרת, בעיקר באתרים עתירי תוכן וכאלה עם משמעות יתרה עבור הגולש. שיוך תוכן עם מחברים מוכרים/ברי סמכא תורם למומחיות הנתפסת על ידי הגולש ומשפר את האמון עמו.
לסיכום:
קידום אתרים אורגני הוא מלאכה מורכבת, מסועפת עם פנים רבות, אומנות שמשתנה עם הזמן ולובשת צורות שונות בהתאם לקדמה ולהתפתחויות בעולם מנועי החיפוש ובראשם כמובן גוגל. קידום SEO הוא לא מדע מדויק, ובעיניי זה כל היופי שבו. בהרבה מקרים, מה שעובד טוב לתחום X לא יתאים לתחום Y, מה שעשינו בהצלחה בעבר – לעיתים לא יהיה רלוונטי להיום, ומה שנראה כפרקטיקת SEO גרועה יכול להתגלות בפועל כשיטה מנצחת.
מדריך זה נועד לצייד אתכם בידע תיאורטי ופרקטי הדרוש כדי לנווט בהצלחה בין המורכבויות של קידום אתרים אורגני. בין אם אתם בעלי עסק, משווקים דיגיטליים או מתחילים בתחום קידום האתרים, אימוץ העקרונות הנ"ל יתרום לנוכחות דיגיטלית חזקה ולצמיחה מתמשכת של העסק/האתר אותו אתם מקדמים. ככל שתחום הקידום האורגני מתפתח, זכרו שעקרונות הליבה של כוונת המשתמש, תוכן איכותי וחווית משתמש נוחה נותרו אבני היסוד של קידום אתרים אורגני יעיל.
אתם מוזמנים לפנות אליי בכל שאלה או סוגייה שאתם מתלבטים בה – אשמח לענות ולתת את דעתי, כמו גם לעזור בעניינים כלליים או ספציפיים בתחום. שתהיה אופטימיזציה שמחה!
קידום אתרים אורגני בגוגל – שאלות נפוצות:
- מהן ההשלכות של E-A-T (מומחיות, סמכותיות, אמינות) על אסטרטגיית תוכן לקידום אתרים אורגני?
עקרונות ה-E-A-T משפיעים באופן משמעותי על אסטרטגיית התוכן על ידי מתן עדיפות לתוכן המפגין ידע מקצועי בעל מומחיות, סמכות בנושא ואמינות. כדי ליישר קו עם E-A-T, עסקים צריכים להתמקד בהפקת תוכן איכותי ומבוסס מחקר, שנכתב על ידי או משויך למומחים מוכרים בתחומם. עידוד ביקורות, ציטוטים וקישורים נכנסים מאתרים בעלי מוניטין יכול גם לשפר את הסמכות והאמינות. גם עדכון קבוע של תוכן כדי להבטיח דיוק ורלוונטיות הוא קריטי לשמירה על מהימנות.
- כיצד השילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית וטכנולוגיות למידת מכונה משפרת יכולות קידום אתרים אורגני?
השילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה באסטרטגיות קידום אתרים אורגני מציע התקדמות משמעותית ביצירת תוכן מותאם אישית, ניתוח מצב ואופטימיזציה של חווית משתמש. בינה מלאכותית יכולה לנתח מערכי נתונים עצומים כדי לזהות דפוסים והעדפות בהתנהגות המשתמש, מה שמאפשר למקדמי אתרים להתאים תוכן בצורה יעילה יותר לצרכים האישיים של המשתמש. אלגוריתמים של AI יכולים גם לייעל אסטרטגיות דירוג בגוגל על ידי חיזוי ההשפעה של תפקודי תכנים שונים על תוצאות גוגל. AI מסוגל כמובן לכתוב ולערוך מאסות של תכנים מותאמים אישית וכן לשפר תכנים קיימים באתר.
- כיצד הבנת כוונת המשתמש משפרת את מחקר מילות המפתח לקידום אתרים אורגני?
הבנת כוונת המשתמש חיונית בחידוד מחקר מילות מפתח מכיוון שהיא מיישרת את התוכן עם הצרכים, השאלות והרצונות הספציפיים של קהל היעד שלכם. על ידי סיווג מילות מפתח לפי כוונות מידע, ניווט גיאוגרפי, כוונות רכישה וכו', מקדמים יכולים להתאים אסטרטגיות תוכן כדי לפגוש משתמשים בשלבים שונים של המסע של הגולש. גישה זו משפרת את רלוונטיות התוכן, משפרת את חווית המשתמש ומגדילה את הסבירות להמרות, ובכך הופכת מאמצי קידום אתרים אורגני ליעילים יותר. שימוש טכנולוגיית AI עשויה להיות יעילה ביותר בחיזוי כוונת המשתמש והצעות לתוכן מותאם לו.
- איזה תפקיד משחק קידום אתרים טכני בשיפור קידום אתרים אורגני, ואיך הוא מתפתח?
קידום אתרים טכני משמש בסיס לקידום אורגני שכן הוא מבטיח שהאתר מותאם לסריקה והוספה לאינדקס על ידי גוגל. זה כולל שיפור מהירות האתר, אופטימזצייה לניידים, הטמעת נתונים מובנים ואבטחת האתר באמצעות HTTPS. עם התפתחות האלגוריתמים של גוגל לקראת הבנת חווית משתמש ומדדים מדויקים של ביצועי האתרים, קידום אתרים טכני מקיף כעת גם את מבחני הליבה באינטרנט, סימון סכמה ל-Rich Snippets ואופטימיזציה של היררכיית האתר לצורך סריקה טובה יותר.
- איזה תפקיד ממלאים סטטיסטיקות מעורבות המשתמשים באופטימיזציה של תוכן והצלחת פעילות SEO?
נתוני מעורבות משתמשים כגון זמן שהייה, שיעור יציאה מדף כניסה ושיעור קליקים (CTR) ממלאים תפקיד משמעותי באופטימיזציה של תוכן והצלחת SEO. מעורבות גבוהה מאותתת לגוגל שהתוכן הוא בעל ערך ורלוונטי לכוונת המחפש, מה שיכול להשפיע לטובה על הדירוגים. כדי לייעל את התוכן למעורבות, התמקדו ביצירת כותרות מושכות, שימוש בפורמטים מושכים ויזואלית, ומתן מידע ברור וניתן לפעולה העונה על צרכי המשתמש.
- מהי החשיבות של ריענון התוכן בקידום אתרים, וכיצד ניתן לשמור עליו?
ריענון התוכן חיוני לקידום אתרים מכיוון שהוא מסמן לגוגל שהאתר מתעדכן באופן קבוע במידע חדש או מתוקן, שיכול להשפיע לטובה על הדירוג. כדי לשמור על חדשנות התוכן, סקרו ועדכנו באופן קבוע מאמרים קיימים עם המידע, הסטטיסטיקה וההתפתחויות העדכניות ביותר. הוסיפו קטגוריות ומאמרים חדשים, עדכנו תאריכי פרסום ותקנו תכנים בלתי רלוונטיים. בנוסף, פרסום עקבי של תוכן חדש בבלוג באתר בנושאים מעניינים עדכניים יכול לעזור לשמור על אתר מעודכן רלוונטי.
- כיצד ניתוח קישורים נכנסים של מתחרים יכול ליידע את אסטרטגיית בניית הקישורים שלך?
ניתוח קישורים נכנסים של מתחרים כולל בחינת פרופילי הקישורים של המתחרים שלכם כדי לזהות מהיכן מגיעים הקישורים הנכנסים שלהם. על ידי כך ניתן לעדכן את אסטרטגיית בניית הקישורים שלכם על ידי זיהוי הזדמנויות פוטנציאליות לאתר שלכם לקבל קישורים דומים. כלים המנתחים קישורים נכנסים (דוגמת Ahref) יכולים לעזור לכם לזהות דפוסים באסטרטגיות בניית קישורים של המתחרים שלכם, לחשוף אתרים סמכותיים בנישה שלכם ולמצוא פערים בפרופיל הקישורים שלכ שאתה יכול לטפל בהם.
- איך מערכת התוספים של וורדפרס משפרת את יכולות ה-SEO לאתרים?
מערכת התוספים הנרחבת של וורדפרס משפרת משמעותית את יכולות ה-SEO על ידי הצעת מגוון רחב של כלים ותוספים שתוכננו במיוחד עבור קידום אתרים. תוספים כמו Yoast SEO, All in One SEO Pack ו-Rank Math מספקים פתרונות מקיפים לקידום אתרים בדף באתר, כולל אופטימיזציה של מילות מפתח, תגיות מטא, יצירת מפות אתר XML ושיפור מהירות האתר. תוספים אלה מפשטים את תהליך ה-SEO, מה שהופך אותו לנגיש למשתמשים בכל הרמות.